Trainen op de Skillbike

Trainen op een Skillbike

Velen van jullie zullen met de eigen fiets in een direct drive trainer rijden. Maar heb je wel eens nagedacht over een Skillbike? Een hometrainer die rijdt en eruitziet als een échte racefiets. Zo kan je eigen fiets in de schuur blijven staan, houd je de spullen netjes en schoon én kun je de beste trainingen uitvoeren. Bij Ride it Indoor cycling gebruiken wij deze Skillbike van Technogym. 

Hier lees je vijf dingen over Skillbike die je nog niet wist.

1. Een hometrainer die schakelt en rijdt als een echte racefiets

Laat je racefiets lekker schoon en in de schuur, want met Skillbike is fietsen een superrealistische ervaring. Deze bike fietst en voelt als een écht racefiets. Je schakelt vertrouwd met de ergonomisch gevormde shifters aan je stuur. Klimmen, een tandje bij zetten voor een sprintje of op de grote plaat naar beneden? Door het schakelen zoals je gewend bent, voel je je meteen thuis op deze bike.

trainen-op-de-skillbike

2. Biomechanisch hoogstandje

Al 30 jaar werkt Technogym samen met topatleten en universiteiten. Hierdoor hebben ze voor Skillbike een perfect systeem ontwikkeld die je de ideale houding op de bike oplevert.

Door het Skillbike Rinding Design vind je zowel voor de racefiets, de mtb óf de tijdritfiets zodoende de perfecte houding om het maximale uit je training te halen.

3. Gepatenteerd road effect systeem

Wie binnen op de indoortrainer rijdt, mist vaak de ervaring van buiten. Je mist de wind in je haren en het natuurlijk gevoel van rijden op de fiets. Ok, op Skillbike heb je geen wind door de haren, maar het Road Effect System zorgt voor een natuurlijk gevoel tijdens het fietsen. Op basis van heel veel parameters wordt er een natuurlijk gevoel gecreëerd door de Skillbike. Of het nu om klimmen, asfalt, kasseien of offroad gaat.

4. Feedback, feedback, feedback

Van feedback word je beter! Dát hebben ze bij Technogym goed begrepen. Door de techniek van PEDAL PRINTING wordt continue je pedaalefficiëntie gecontroleerd en zie je bij elke trap hoe krachtig en hoe efficiënt je cadans is. Uiteraard krijg je ook realtime data over soepelheid, vermogen, snelheid, afstand, stijgingspercentages, hartslag en alles wat je moet weten voor het afwerken van je training.

5. Perfecte app-integratie

Skillbike levert je perfecte app-integratie. Zo kun je al je favoriete routes nafietsen door je Skillbike te koppelen aan apps als Strava, Garmin Connect en Zwift. Je trainingsmaten eraf rijden kan dus ook gewoon vanuit Ride it Indoor cycling! Maar ook genieten van voorgeprogrammeerde routes of een loodzware Alpencol. Je kunt je favoriete routes rijden die je ooit zelf tijdens een vakantie hebt gereden.

Maar koppelen met de MyCycling-app van Technogym zelf (te downloaden in elke app-store) is ook een verstandige keuze. Op die manier zijn al jouw trainingen optimaal en heb je alle data bij de hand om het beste uit jezelf te halen.

Breng jouw vrienden ook op de hoogte van dit nieuws!