Train de rest van je lichaam

Train jouw hele lichaam

Krachttraining kan een positieve bijdrage leveren aan de prestaties op de fiets. Het is wel belangrijk dat er gekozen wordt voor de juiste vorm van krachttraining, rekening houdend met de eigenschappen waarop er verbeterd moet worden. Afhankelijk van wat je wilt verbeteren kies je de juiste oefeningen en het aantal herhalingen. De trainers bij Ride it Indoor cycling kunnen je hierbij uiteraard helpen of stellen een persoonlijk trainingsschema voor je op. 

train-je-hele-lichaam

Typegericht trainen

De krachttraining zal daarbij zo specifiek mogelijk uitgevoerd moeten worden. Dus juist in het geval van het verbeteren van Type I spiervezels heeft krachttraining op de fiets de voorkeur. De spiergroepen die versterkt worden moeten namelijk dezelfde zijn en zoveel mogelijk op dezelfde manier getraind worden als op de fiets. De beste oefeningen thuis of in de sportschool zijn hiervoor de squat en step-up. Het trainen met vrije gewichten heeft altijd de voorkeur t.o.v. vaste gewichten, aangezien dan meerdere spiergroepen die ook voor de coördinatie en balans zorgen moeten worden aangestuurd.

Juist gelijktijdig trainen van je core is namelijk essentieel. Om deze reden zijn de training bij Ride it Indoor cycling altijd met losse gewichten of lichaamsgewicht.

Zoals namelijk in het Engels een prachtige uitdrukking verklaart: “You can’t fire a canon from a cannoe”.

Na een periode van krachttraining is er niet alleen een toename van kracht, maar verandert ook het coördinatie patroon op de fiets. Begin in ieder geval nooit te fanatiek met krachttraining, maar zorg er eerst voor dat je de techniek achter de oefeningen volledig beheerst. 

Breng jouw vrienden ook op de hoogte van dit nieuws!